Kartoffelsuppe

Nordjydsk – Kartoffelsuppe: (4 tropsspejdere)Opskrift

  •  2 kg store kartofler
  • ½ kg løg
  • 4-5 grene timian eller 1tsk. tørret
  • 4 porrer
  • salt-peber-smør eller olie og vand.

Løgene skrælles,snittes og brunes i 5-10min .Det grønne af porrerne snittes fint og kommes ned til løgene sammen med timian. kartoflerne skrælles og skæres i små stykker, blandes godt sammen med løg og porrer. Smag til med salt og peber, dæk med tre gange så meget vand. Lad det hele simre i en stor gryde i 40-45 minutter .Suppen kan nu evt. jævnes lidt ved at blende en smule af grøntsagerne og komme dem tilbage i gryden .De sidste 10 minutter kommes resten af porrerne, der er skåret i smalle ringe, i suppen.

Suppen kan fryses eller hvis den skal spises dagen efter på en tur i skoven, kan den overnatte i køleskab.

Opskriften er fra to gæve 50 årige Nordjyder, som har en overlevelsestur i det fri lige efter nytåret.

De har på forhånd lavet en træstamme om til et “Finsk Komfur” som så er pakket i en plastpose da den er vædet lidt op med lampeolie. -En stamme af fyr/birk på 10-15 cm i diameter og 20-25 cm lang. Der skæres to snit ned gennem stammen, som et kryds til 5-7 cm over bunden.-

Hvis der er tøsne eller meget vådt i skovbunden, så er det en god løsning på et bål, til at tilberede suppen på.

Hvis suppen skal krydres lidt op, træk/riv de friske Ahorn knopper af det kommende skud og varm dem med, det giver lidt bitter suppe hvis det overdrives med for mange knopper.

Ildfluehilsen Øyvind

 

Dette indlæg blev udgivet i Opskrift. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *