Kartoffelæggekage

Kartoffelæggekage med spæde mælkebøtteblade. 4 personer.Opskrift

  • 400 gram kartofler,
  • 1 spsk. olivenolie,
  • 35 gram røget spæk skåret i små tern,
  • 2kviste timian,
  • 6 æg,
  • 1 ½ dl letmælk

havsalt og friskkværnet peber.

Kartoffel skæres i små tern og steges på en pande med olivenolie og spæktern til det er mørt og gyldent og spækken er blevet sprød. Drys timian på og pisk æg og mælk sammen og krydre m salt-peber.Hæld æggemassen over kartoflerne og rør rundt til det er fordelt. Groft rugbrød er en fin ting til retten.

Her i Februar kan i milde perioder under hække og beskyttede steder ses de første skud af Mælkebøtten. Skær med en skarp kniv under jordoverflade stokken af planten.Pil de spæde blade af og skyl jord og skidt af, hak med en to-hånds persillehakker/kniv bladene let, og drys dem friske over æggekagen inden den spises.

God appetit, Ildfluen Øyvind

 

Dette indlæg blev udgivet i Opskrift. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *