Kålkællinger

KÅLKÆLLINGER: 6-8 personergrønkål

  • 300 g grønkål /savojkål
  • 2 skalotteløg, fint hakket
  • 2 øko æbler, skæres tynde i bådeform
  • 1 øl
  • 300 g hasselnødder, let hakket/skivet
  • 2 spsk. æbleedikke /cider
  • salt-peber-frisk timian
  • skvalderkål hvis de er dukket op

først snittes grønkålen i 1cm brede stykker ikke noget med at ribbe bladene af stænglerne. Dernæst steges grønkålen/savojkålen på en bålvarm pande i en god dansk olie, når kålen har fået mørke kanter tilsættes skalotteløg og vip det rundt uden det brankes. Øllet hældes i og æbler, nødder kommes ligeledes i lige inden panden tages af ilden. Det hele smages til med eddike hakket skvalderkål og timian peber m.m. Der kan spises groft rugbrød til.

Mvh. Ildflue Øyvind Ploug-Jørgensen

Dette indlæg blev udgivet i Opskrift. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *