Brændte mandler

Nu nærmer jule sig og så er der tid til at lave brændte mandler.

• 200g mandler

• 200g sukker/flormelis

• 4 spsk.vand

1. Kom mandler,sukker og vand i en gryde (spejdergryder er for tyndbundede ) Varm det op, til det bliver gråbrunt. Rør jævnligt.

2. Rør hele tiden, til flormelis/sukkeret smelter og lægger sig i et fint glat gyldent lag på mandlerne.

3. Fordel mandlerne på bagepapir på en stor plade. Lad dem størkne. Når de er helt afkølede, kan de kommes i en mug eller lign. Den passer også til denne mængde opskrift.

Den sidste sidste skovtur eller en tur ned af en markvej med spejderne inden juleaften, kan så bruges til at finde slåen. De kan plukkes når frosten har hærget et par dage ( hvis frosten udebliver så læg bærrene i fryseren et par dage ), så bliver de nemlig klar til at lave en gang marmelade af som spejderne så kan få på det første møde i det nye år. Der findes gode opskrifter på nettet. Måske har Skovskaden allerede været den første til at plukke bærrene, den ved også hvornår Slåen er bedst og fordøjelige.

God fornøjelse

Ildfluen Øyvind

 

Dette indlæg blev udgivet i Opskrift. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *