Bål æbler

Grav kernehuset ud af æblet med en ske, så der kan fyldes en blanding af rosiner, nødder, grove havregryn, chokolade og fyld evt. en marcipanmasse ind i det udhulede æble. Læg lidt honning øverst, hvis der ikke er brugt marcipanmasse. Man kan godt undlade honning og marcipan og blande brun farin i blandingen af fyldet.

Sølvpapir pakkes omkring, læg æblet med hullet opad, ind i gløderne fra bålet. Æblet kan vendes i løbet af bagetiden, det tager ca.10minutter at bage æblet.

I Danmark har der været æbler siden stenalderen og i dag findes der mere end 200 æblesorter i Danmark, så gå efter nogle store saftige sorter såsom, Ingrid Marie og Fillipa.

God appetit, Ildfluehilsen Øyvind

 

Dette indlæg blev udgivet i Opskrift. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *